SAD: Oboren rekord u prenosu podataka

Bez autora
Dec 25 2011

Istraživači su ostvarili brzinu prenosa podataka od 186 gigabita u sekundi, čime su otvorili put formiranju mreža sa standardnom brzinom od 100 gigabita u sekundi, što bi značajno ubrzalo naučna istraživanja. Novi rekord jednak je prenosu podataka sa 1.000 DVD-ja u jednoj sekundi ili 100.000 blu-rej diskova za jedan dan.Tokom testa, podatke su razmenili američki Univerzitet Vikotrija iz Britanske Kolumbije i Vašingtonski državni centar za konvencije u Sijetlu, koji su međusobno udaljeni 212 kilometara.

SAD: Oboren rekord u prenosu podatakaIstraživači su ostvarili brzinu prenosa podataka od 186 gigabita u sekundi, čime su otvorili put formiranju mreža sa standardnom brzinom od 100 gigabita u sekundi, što bi značajno ubrzalo naučna istraživanja.

Novi rekord jednak je prenosu podataka sa 1.000 DVD-ja u jednoj sekundi ili 100.000 blu-rej diskova za jedan dan. Tokom testa, podatke su razmenili američki Univerzitet Vikotrija iz Britanske Kolumbije i Vašingtonski državni centar za konvencije u Sijetlu, koji su međusobno udaljeni 212 kilometara.

Istraživači su u oba smera ostvarili brzinu od 186 gigabita u sekundi, čime su oborili svoj prethodni rekord od 119 gigabita u sekundi iz 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik