Sagrada Familia dobila građevinsku dozvolu posle 137 godina

Bez autora
Jun 09 2019

Bazilika Sagrada Familia, zaštitni znak Barselone koju je projektovao katalonski arhitekta Antoni Gaudi, dobila je građevinsku dozvolu nakon 137 godina.Spektakularnu nedovršenu crkvu koja je 2005. uvrštena na Listu svetske baštine Uneska godišnje poseti više od četiri miliona ljudi. Njena izgradnja počela je 1882. godine, a 1926. godina, kada je preminuo Gaudi, nije bila završena ni četvrtina. Vlasti Španije su 2016. godine shvatile da za ovu baziliku nikada nije dobijena planska dozvola, što znači da je bez građevinske dozvole delovala više od jednog veka.

Sagrada Familia dobila građevinsku dozvolu posle 137 godinaBazilika Sagrada Familia, zaštitni znak Barselone koju je projektovao katalonski arhitekta Antoni Gaudi, dobila je građevinsku dozvolu nakon 137 godina.

Spektakularnu nedovršenu crkvu koja je 2005. uvrštena na Listu svetske baštine Uneska godišnje poseti više od četiri miliona ljudi.

Njena izgradnja počela je 1882. godine, a 1926. godina, kada je preminuo Gaudi, nije bila završena ni četvrtina.

Vlasti Španije su 2016. godine shvatile da za ovu baziliku nikada nije dobijena planska dozvola, što znači da je bez građevinske dozvole delovala više od jednog veka, prenosi Klix.ba.

Građevinska dozvola za izgradnju bazikile Sagrada Familia važi do 2026. godine kada se navršava sto godina od Gaudijeve smrti.

Procenjuje se da će izgradnja jedine nezavršene crkve na svetu koštati oko 374 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik