Sagradili hotel od 15 spratova za šest dana

Bez autora
Nov 15 2010

Kineski građevinari uspeli su da sagrade 15-spratnu zgradu hotela za manje od nedelju dana. Već unazad nekoliko godina, Kina se razvija ubrzanim tempom. I ove godine, kineski privredni rast dostićiće 10 odsto, dok u većini industrijskih zemalja ne prelazi 1,5 odsto.Da bi nastavila da se razvija, Narodna Republika mora da se gradi, i to brzo. To je shvatila i jedna domaća građevinska firma koja je sebi postavila zadatak da podigne 15-spratno zdanje za manje od nedelju dana.

Sagradili hotel od 15 spratova za šest danaKineski građevinari uspeli su da sagrade 15-spratnu zgradu hotela za manje od nedelju dana.

Već unazad nekoliko godina, Kina se razvija ubrzanim tempom. I ove godine, kineski privredni rast dostićiće 10 odsto, dok u većini industrijskih zemalja ne prelazi 1,5 odsto.

Da bi nastavila da se razvija, Narodna Republika mora da se gradi, i to brzo. To je shvatila i jedna domaća građevinska firma koja je sebi postavila zadatak da podigne 15-spratno zdanje za manje od nedelju dana.

Hotel u Šangaju, čiji su temelji već biti postavljeni, sagrađen je za samo šest dana tokom kojih su radnici užurbano slagali gotove delove zgrade, od betonskih blokova do postavljanja prozora.

Da bi zabeležili svoj neverovatni podvig, predstavnici firme su snimili munjevitu građu pomoću tajm laps kamerama, a rezultat je zaista impresivan, prenose agencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik