"Samsung" šiša "Nokiju"

Bez autora
May 09 2011

Rezultati istraživanja svetskog tržišta mobilnih telefona su pokazali da je "Nokija" i dalje vodeći proizvođač, osim na zapadnoevropskom tržištu gde dominira "Samsung". Istraživanje IDC-a je pokazalo da je u prvom kvartalu "Samsungov" udeo na tržištu zapadne Europe porastao sa prošlogodišnjih 29,1 odsto na 23, dok je "Nokija" zabeležila pad sa 32,7 na 27,9 odsto.Na trećem mestu je "Epl" (Apple) sa 9,8 odsto, a prema IDC podacima ova kompanija je prodala oko 4,4 miliona iPhona i tako postala vodeći proizvođač "pametnih" telefona u zapadnoj Europi.

"Samsung" šiša "Nokiju"Rezultati istraživanja svetskog tržišta mobilnih telefona su pokazali da je "Nokija" i dalje vodeći proizvođač, osim na zapadnoevropskom tržištu gde dominira "Samsung".

Istraživanje IDC-a je pokazalo da je u prvom kvartalu "Samsungov" udeo na tržištu zapadne Europe porastao sa prošlogodišnjih 29,1 odsto na 23, dok je "Nokija" zabeležila pad sa 32,7 na 27,9 odsto.

Na trećem mestu je "Epl" (Apple) sa 9,8 odsto, a prema IDC podacima ova kompanija je prodala oko 4,4 miliona iPhona i tako postala vodeći proizvođač "pametnih" telefona u zapadnoj Europi.

Međutim, na celokupnom svetskom tržištu "Nokija" je i dalje neprikosnovena sa isporučenih 24,2 miliona uređaja, iako je zabeležila pad sa prošlogodišnjih 38,8 na 24,3 odsto.

Drugi je "Epla" sa 18,7 naspram prošlogodišnjih 15,7, a na trećem mestu je i dalje RIM sa 14,0.

"Samung" je četvrti ali je zabeležio najveći rast od čak 350 odsto jer je povećao udeo sa 4,3 na 10,8 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik