Sedam miliona ljudi dobiće po 1280 dolara: Hong Kong olakšava život građanima

Bez autora
Feb 27 2020

Svaki stalni stanovnik Hong Konga stariji od 18 godina dobiće 10.000 hongkonških dolara (1.280 američkih dolara) u olakšicama koje je vlada odlučila da podeli kako bi građanima i kompanijama olakšala život.

Budući da će još 700 miliona hongkonških dolara, potrošiti na turizam, Vlada će zbog snažnih udaraca ekonomiji u godini 2020./2021. morati da izdvoji rekordnu sumu novca, prenosi "Novac.hr".

Privreda Hong Konga, piše South China Morning Post, pogođena je mesecima dugim anti-vladinim protestima te epidemijom korona virusa zbog čega su zakonodavci bili pod izrazitim pritiskom da zarone u duboke fiskalne rezerve zemlje kako bi spasili ekonomiju i administrativne regije u Kini.

Stoga je Paul Chan-Mo, ministar finansija u Hong Kongu, pri držanju svog govora o budžetu uz navedeno, preduzećima obećao 100-postotnu garanciju na kredite s malim kamatama koji su im potrebni kako bi mogli da isplate plate i poreze.

Pritom, kompanije će plaćati niže namete državi i račune za struju, a građanima će se smanjiti i porez na dohodak i na nekretnine, kao i stanarine te ostali administrativni troškovi. Porodice s niskim primanjima primaće dvostruko veću mesečnu finansijsku pomoć nego do sada, a hongkonška vlada ukinuće i upisninu na fakultete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik