Segvej i dalje zabranjen u centru Praga

Bez autora
Apr 12 2019

Nakon najnovije sudske odluke, u centru prestonice Češke i dalje je nedozvoljeno voziti segvej. Gradski sud drugi put je odbio peticiju operatera tih električnih dvotočkaša.Potpisnici peticije bune se jer je ovim dvotočkašima zabranjen ulazak u istorijske četvrti grada i gotovo ceo centar. Njihov advokat Pavel Ricka rekao je da će se na odluku gradskog suda žaliti Vrhovnom sudu. Segvej bi, u krajnjoj liniji, trebalo dozvoliti na biciklističkim stazama, smatraju oni koji su za upotrebu tog električnog prevoznog sredstva.

Segvej i dalje zabranjen u centru PragaNakon najnovije sudske odluke, u centru prestonice Češke i dalje je nedozvoljeno voziti segvej. Gradski sud drugi put je odbio peticiju operatera tih električnih dvotočkaša.

Potpisnici peticije bune se jer je ovim dvotočkašima zabranjen ulazak u istorijske četvrti grada i gotovo ceo centar, prenosi agencija V4NA.

Njihov advokat Pavel Ricka rekao je da će se na odluku gradskog suda žaliti Vrhovnom sudu.

Segvej bi, u krajnjoj liniji, trebalo dozvoliti na biciklističkim stazama, smatraju oni koji su za upotrebu tog električnog prevoznog sredstva.

Prema ranijem zakonu, korisnici segveja bili su označeni kao pešaci, međutim izmenama zakona, zabranjeni su u centru i u istorijskim četvrtima.

Zabrana je uvedena u julu 2016. godine, saobraćajni znakovi postavljeni su pola godine kasnije, a sve to je koštalo 145.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik