Sledeće godine letimo automobilom!

Bez autora
Apr 03 2012

Kompanija "Terrafugia Inc." iz Masačusetsa, razvija leteći automobil koji će na tržište izaći već sledeće godine. Čelnici kompanije objavili su da je njihov prototip automobila koji leti uspešno prošao sva testiranja. Vozilo nazvano „Prelaz" (Transition) ima dva sedišta, četiri točka i krila koja se savijaju tako da može da se vozi i po drumu.Prošlog meseca, auto je leteo na visini od 426 metara osam minuta, dok komercijalni avioni lete na visini od 10.668 metara.

Sledeće godine letimo automobilom!Automobili koji lete više nisu naučna fantastika, jer je kompanija "Terrafugia Inc." iz Masačusetsa saopštila da je njihov prototip letećeg automobila uspešno prošao testiranja. Auto-avioni bi trebalo da se nađu u prodaji sledeće godine po nezvaničnoj ceni od oko 279.000 dolara.

Kompanija "Terrafugia Inc." iz Masačusetsa, razvija leteći automobil koji će na tržište izaći već sledeće godine.

Čelnici kompanije objavili su da je njihov prototip automobila koji leti uspešno prošao sva testiranja.

Kako prenosi AP, vozilo nazvano „Prelaz" (Transition) ima dva sedišta, četiri točka i krila koja se savijaju tako da može da se vozi i po drumu.

Prošlog meseca, auto je leteo na visini od 426 metara osam minuta, dok komercijalni avioni lete na visini od 10.668 metara.

Oko 100 ljudi već je uplatilo depozit od 10.000 dolara za novi leteći automobil, a zvaničnici kompanije očekuju da će broj interesenata porasti. Nezvanična cena auto-aviona je oko 279.000 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik