Stres na radnom mestu priznat za bolest

Bez autora
Jun 03 2019

Svetska zdravstvena organizacija je u registar bolesti uvela i "burnout" odnosno hronični stres na radnom mestu. Medicinski stručnjaci su definisali tri dimenzije te bolesti: osećaj iscrpljenosti, rastuće duhovno distanciranje ili negativan odnos prema poslu, te sve manji profesionalni učinak.Napominje se takođe, da se definicija "burnout" odnosi samo na posao ne i na druge oblasti života.Svetska zdravstvena organizacija je u svoj registar uvela još neke bolesti, na primer, pored igra na sreću i droge i video igrice su priznate za mogućeg izazivača zavisnosti.

Stres na radnom mestu priznat za bolestSvetska zdravstvena organizacija je u registar bolesti uvela i "burnout" odnosno hronični stres na radnom mestu.

Medicinski stručnjaci su definisali tri dimenzije te bolesti: osećaj iscrpljenosti, rastuće duhovno distanciranje ili negativan odnos prema poslu, te sve manji profesionalni učinak.

Napominje se takođe, da se definicija "burnout" odnosi samo na posao ne i na druge oblasti života.

Svetska zdravstvena organizacija je u svoj registar uvela još neke bolesti, na primer, pored igra na sreću i droge i video igrice su priznate za mogućeg izazivača zavisnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik