Telefoni sa "Androidom" potisli "ajfon"

Bez autora
May 11 2010

"Pametni" mobilni telefoni pod "Guglovim" operativnim sistemom otvorenog koda "Android" potisnuli su u prvom tromesečju ove godine "Eplov" mobilni telefon "ajfon" sa drugog na treće mesto na američkom tržištu "pametnih" telefona."Pametni" telefoni "blekberi" kanadske kompanije RIM (Research In Motion) zauzeli su prvo mesto sa tržišnim udelom od januara do marta od 36 odsto, na drugom su "pametni" telefoni pod "Androidom" sa tržišnim udelom od 28 odsto, a na trećem je "ajfon" s udelom od 21 odsto.

Telefoni sa "Pametni" mobilni telefoni pod "Guglovim" operativnim sistemom otvorenog koda "Android" potisnuli su u prvom tromesečju ove godine "Eplov" mobilni telefon "ajfon" sa drugog na treće mesto na američkom tržištu "pametnih" telefona, objavila je istraživačka kompanija "NPD grup".

"Pametni" telefoni "blekberi" kanadske kompanije RIM (Researvh In Motion) zauzeli su prvo mesto sa tržišnim udelom od januara do marta od 36 odsto, na drugom su "pametni" telefoni pod "Androidom" sa tržišnim udelom od 28 odsto, a na trećem je "ajfon" s udelom od 21 odsto, prenela je agencija Rojters.

Analitičar NPD-a Ros Rubin (Roš) objasnio je taj rast udela "pametnih" telefona pod "Androidom" na američkom tržištu promotivnom kampanjom telekomunikacionog operatera "Verizon vajrlesa" koji je proširio svoju ponudu da se za jedan kupljeni telefon drugi dobija besplatno.

"Distributivna mreža i promocije od strane operatera su, kao i obično, imali glavnu ulogu u tržišnom udelu", naveo je Rubin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik