Tijara prodata za 12,7miliona dolara

Bez autora
May 20 2011

Smaragdna tijara, za koju se veruje da je pripadala Evgeniji, ženi Napoleona trećeg, prodata je za rekordnih 11,28 miliona švajcarskih franaka (12,76 miliona američkih dolara) anonimnom kupcu na aukciji u Ženevi. Ova dijamantska tijara sa smaragdima, koju je nemački princ Gvido Henkel von Donersmark naručio 1900. godine, bila je procenjena između 5 i 10 miliona američkih dolara.To je najviša cena koja je postignuta na aukciji nakita ikada. Nepotrebno je reći da je oboren svetski rekord za cenu tijare.

Tijara prodata za 12,7miliona dolaraSmaragdna tijara, za koju se veruje da je pripadala Evgeniji, ženi Napoleona trećeg, prodata je za rekordnih 11,28 miliona švajcarskih franaka (12,76 miliona američkih dolara) anonimnom kupcu na aukciji u Ženevi, prenele su danas agencije.

Ova dijamantska tijara sa smaragdima, koju je nemački princ Gvido Henkel von Donersmark naručio 1900. godine, bila je procenjena između 5 i 10 miliona američkih dolara.

To je, kako navode iz aukcijske kuće Strobi, najviša cena koja je postignuta na aukciji nakita ikada.

''Nepotrebno je reći da je oboren svetski rekord za cenu tijare'', rekao je Dejvid Benet, predsednik odeljenja za nakit za Evropu i Bliski istok iz aukcijske kuće Strobi.

Ova tijara je postigla i rekord kao najskuplji komad smaragdnog nakita, stoji u saopštenju aukcijske kuće.

''Očigledno ova tijara je jedan od najspektakularnijih kraljevskih komada nakita ikada'', rekao je Benet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik