Tik Tok ulazi na tržište video igara

Bez autora
May 19 2022

Tik Tok je počeo da sprovodi testove u Vijetnamu u okviru kojih isprobavaju mogućnost da korisnici igraju video igre na njihovoj aplikaciji što označava početak velikog prodora ove kompanije u taj krak industrije zabave, potvrdila su za Rojters 4 izvora upoznata sa ovim dešavanjima.

Predstavljanje igara na njihovoj platformi povećalo bi prihode od oglašavanja, kao i količinu vremena koju korisnici provode u aplikaciji- jednoj od najpopularnijih u svetu sa više od milijardu aktivnih korisnika mesečno.

Vijetnam je atraktivno tržište za društvene medije kao što su TikTok, Metin Fejbuk i Alfabetov Jutjub i Gugl, prvenstveno zato što se 70 odsto građana mlađih od 35 godina bavi tehnologijom na ovaj ili onaj način.

Tik Tok, koji je u vlasništvu kineskog ByteDance (BajtDensa), takođe planira da širi gejming usluge u jugoistočnoj Aziji, kažu izvori za Rojters, dodajući da bi do toga moglo doći već u trećem kvartalu ove godine.

Izvori su odlučili da ostanu anonimni kako ove informacije tek treba da budu objavljene.

Predstavnik TikTok-a je rekao da je kompanija testirala uvođenje HTML5 igara, uobičajenih mini igara, u svoju aplikaciju kroz povezivanje sa nezavisnim progamerima i studijima kao što je Zynga Inc. Ali predstavnik kompanije je odbio da komentariše konkretne planove za Vijetnam i šire igračke ambicije.

- Uvek tržaimo načine da obogatimo našu platformu i redovno testiramo nove funkcije i integracije koje donose vrednost našoj zajednici, rekao je predstavnik u izjavi Rojtersu.

BajtDens nije odgovorio na zahtev za komentar.

Kako kažu izvori, Tik Tok planira d ase oslanja prvenstveno na BajtDensov paket igara.

Dok će kompanija početi sa mini igrama, koje imaju jednostavne mehanizme za igranje i kratko vreme igranja, njene ambicije se protežu i dalje od toga, rekao je jedan od ljudi koji su imali direktna saznanja o tome.

- Tik Tok-u će biti potrebna licenca za prikazivanje igara na svojoj platformi u Vijetnamu, gde vlasti ogrnaičavaju igre koje prikazuju kockanje, nasilje i skesualni sadržaj. Očekuje se da će proce steći glatko, jer planirane igre nisu kontroverzne, rekao je jedan izvor.

Korisnici BajtDensovog Douina, pandan Tik Tok-u u Kini mogu da igraju igrice na platformi od 2019. godine.

Tik Tok-ove igre će verovatno imati reklame od samog početka, sa podelom prihoda između BajtDens-a i programera igara, rekao je drugi izvor.

Tik Tok-ov ulaz u tržište video igara odražava slične napore koje čine i druge tehnološke kompanije koje žele da zadrže korisnike. Fejsbuk je pokrenuo Instant Gejms 2016. godine, a Netfliks je takođe nedavno dodala igre na svoju platformu.

Ovo takođe označava najnoviji pokušaj BajtDensa da se uspostavi kao glavni igrač na tžrištu video igara. Nedavno su preuzeli, najveću kompaniju iz industrije u Kini, studio iz Šangaja Munton Tehnolodži.

I pored gejminga, zarada od reklamiranja na Tik Toku je ogromna. Njihov prihod će se ove godine prema procenama utrostručiti na više od 11 milijardi dolara, premašujući kombinovanu prodaju i Tvitera i Snepčeta, pokazuju podaci istržaivačke kompanije Insajder Intelidžens.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik