Tramp priznao da ima račun u kineskoj banci

Bez autora
Oct 21 2020

Američki predsednik Donald Tramp priznao je da ima račun u jednoj kineskoj banci, objavio je Njujork Tajms.

Račun je u vlasništvu kompanije Tramp internešenel Hotels Menadžment i otvoren je za plaćanje lokalnog poreza između 2013. i 2015. godine.

Nalog je napravljen da bi se istražio potencijal hotelskog poslovanja u Aziji, rekao je Jan Garten, advokat Trampove organizacije. Kako je objasnio, račun je otvoren kod kineske banke u SAD da bi se platio lokalni porez.

Njujork tajms je otkrio račun pošto je imao uvid u Trampovu poresku evidenciju koja obuhvata lične i kompanijske finansijske detalje.

Nikakvi ugovori, transakcije ni druge poslovne aktivnosti nikad nisu ostvareni i od 2015. godine, račun nije bio aktivan. Ipak on ostaje otvoren, ali nikad nije korišćen u druge svrhe, rekao je on.

Sa računa kineske banke isplaćeno je 188.561 dolara za lokalni porez, prenosi Bi-Bi-Si.

Predsednik je kritikovao američke firme koje posluju u Kini i izazvao trgovinski rat između dve zemlje.

Spasili smo milione života, pogledajte Evropu

Spasili smo milione života, pogledajte naše brojke po pitanju korona virusa, a pogledajte evropske, rekao je Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Pred svojim pristalicama u Iriju u Pensilvaniji, jednoj od ključnih država u trci za Belu kuću, Tramp se pohvalio odgovorom svoje administracije na pandemiju korona virusa, prenosi Hina.

"Ako pobedimo u Pensilvaniji, dobićemo celu stvar", rekao je Tramp okupljenima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik