U supermarketima prodaju hrane koja se služi u biznis - klasi

Bez autora
Oct 15 2020

Finski nacionalni avio-prevoznik Finer pokrenuće u supermarketima prodaju hrane koju služi u biznis-klasi u avionima.

Kompanija se na ovakav korak odlučila u nastojanju da zadrži radnike u svom ketering servisu i da onima kojima nedostaju letovi u vreme kovida 19 omogući da opet osete ukuse iz gastronomske kuhinje avio-kompanije.

Finska državna avio-kompanija je saopštila da će se, prema pilot-programu, ručno pripremljeni obroci nazvani "Ukus Finera" za početak naći u ponudi u jednoj trgovini već od četvrtka, prenosi agencija AP.

U ponudi će biti raznovrasna gotova jela, uključujući ćufte od irvasa, arktičku zlatovčicu (vrsta lososa) i govedinu terijaki na japanski način, čija će cena biti oko 10 evra (12 dolara), navodi se u saopštenju Finera.

Ovo je još jedan u nizu poteza koje preduzimaju avio-kompanije širom sveta u pokušaju da uposle svoje neaktivne resurse tokom pandemije korone i da iskoriste čežnju ljudi za letovima u vreme kada je najveći deo aviona prizemljen.

Neki avio-prevoznici u tom smislu nude simulirane letove, lažna putovanja, pri čemu avion poleti i sleti na isto mesto, a neki nude sedenje u avionu koje se naplaćuje po satu.

Prodaja hrane koja se može poneti u Finskoj je naglo porasla od proleća, kada je procenjeno da je 60 posto domaće radne snage počelo da radi od kuće zbog pandemije.

Finer i trgovci se nadaju da će avio-obroci privući ljude željne putovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik