Uskoro početak gradnje nove najviše kule na svetu

Bez autora
Jan 26 2012

Azerbejdžanska gradjevinska firma "Avesta" izgradiće najvišu gradjevinu na svetu na jednom od veštačkih ostrva na Kaspijskom moru. U okviru poslovnog kompleksa biće kula visoka 1.050 metara, što je za 27 odsto više od trenutno najviše zgrade na svetu - kule Burdž Kalifa u Dubaiju, koja je visoka 824,84 metra.Prvobitno je bilo planirano da kula u Azerbejdžanu bude visoka 560 metara. Poslovni kompleks biće izgradjen na oko 25 kilometara južno od prestonice Azerbejdžana Bakua.

Uskoro početak gradnje nove najviše kule na svetuAzerbejdžanska gradjevinska firma "Avesta" izgradiće najvišu gradjevinu na svetu na jednom od veštačkih ostrva na Kaspijskom moru.

Direktor kompanije Kana Guluzade izjavio je u utorak da će u okviru poslovnog kompleksa biti kula visoka 1.050 metara, što je za 27 odsto više od trenutno najviše zgrade na svetu - kule Burdž Kalifa u Dubaiju, koja je visoka 824,84 metra.

Prvobitno je bilo planirano da kula u Azerbejdžanu bude visoka 560 metara.

Poslovni kompleks biće izgradjen na oko 25 kilometara južno od prestonice Azerbejdžana Bakua. Projekat će obuhvatati i izgradnju velikog broja hotela i apartmana na ukupno 41 ostrvu na Kaspijskom moru.

Galuzade je najavio da će izgradnja poslovnog kompleksa "Azar ajlands" početi krajem 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik