"Vats ap" dobija poslovni imenik

Bez autora
Sep 18 2021

Fejsbukova platforma za dopisivanje već neko vreme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosistema, no to bi uskoro moglo da se promeni uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.

Vats AP je trenutno jedna od najčešće korištenih aplikacija za dopisivanje koja u trenutku pisanja ovog članka ima više od dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika.

Fejsbuk, društvena mreža koja je Vats Ap vlasnik u aplikaciju do danas nije pokušala ugurati previše funkcija, no to bi se uskoro moglo promijeniti, prenosi Bug.hr.

Najnoviji dodatak koji ćemo uskoro možda susresti u Vats Ap je poslovni imenik s kojim se trenutno mogu zabavljati izabrani korisnici u Brazilu, piše The Next Web.

Glavni čovjek Vats Apa, Vil Katkart, ovu je funkciju objavio iz komentar da je cela stvar napravljena sa ‘privatnošću kao glavnim ciljem’. Katkart tvrdi da kompanija nikad neće beležiti lokaciju ili ime usluge koju tražite. Ako živite u Sao Paulu, možete pretraživati lokalne prodavnice pomoću funkcije Vats Ap Biznis – menija ‘Businesses Nearby’.

Fejsbuk i Instagram već godinama pokušavaju povezati korisnike s prodavnicama i uslugama te vas navesti da te proizvode i usluge konzumirate putem njihovih platformi. U eri kad još nitko nije znao za Vats Ap Biznis, niko u aplikaciji nije mogao pretraživati lokale i usluge osim ako ste s njima pre imali neku vrstu kontakta.

Vats Ap već sad nudi usluge plaćanja u Brazilu, što znači da nešto poput poslovnog imenika ima smisla. Uz nove opcije kupci će moći da kupuju stvari uživo i plaćaju ih pomoću Vats Apa.

Za razliku od Fejsbuka i Instagrama, razgovori u Vats Ap nemaju reklame što znači da Facebook mora pronaći način na koji će i iz njih početi izvlačiti novac, a ovo je, sudeći po svemu, način na koji će to raditi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik