Više ne morate u Segedin u kupovinu

Bez autora
Apr 21 2011

Otvoren je prvi Hungarikum centar u Beogradu - središte mađarske kulture i umetnosti, ekonomskog dijaloga i turizma, ali i delikatesnih prehrambenih proizvoda i vina. Prvi Hungarikum centar u Srbiji otvoren je na Vračaru uz podršku Ambasade Republike Mađarske. Cilj otvaranja ovog Centra je želja da se prikaže najbolje i najvrednije što naš severni sused ima, a kroz brojne manifestacije i projekte. Hungarikum centar će kao institucija unapređivati kulturalnu razmenu gostovanjem umetnika i projekata umetnosti i kulture Mađarske širom Srbije. Svi posetioci mogu da vide i izložbu porculana čuvene fabrike "Žolnai" iz Pečuja, koja je radila keramičke elemente fasade Hotela "Moskva" u Beogradu davne 1908. godine. Kako je ova godina posvećena proslavi dva veka od rođenja Franca Lista, planiran je i niz manifestacija u vezi s tim, počevši od obeležavanja Svetkog dana muzike 21. juna.

Više ne morate u Segedin u kupovinuOtvoren je prvi Hungarikum centar u Beogradu - središte mađarske kulture i umetnosti, ekonomskog dijaloga i turizma, ali i delikatesnih prehrambenih proizvoda i vina.

Prvi Hungarikum centar u Srbiji otvoren je na Vračaru uz podršku Ambasade Republike Mađarske.

Cilj otvaranja ovog Centra je želja da se prikaže najbolje i najvrednije što naš severni sused ima, a kroz brojne manifestacije i projekte. Hungarikum centar će kao institucija unapređivati kulturalnu razmenu gostovanjem umetnika i projekata umetnosti i kulture Mađarske širom Srbije.

Svi posetioci mogu da vide i izložbu porculana čuvene fabrike "Žolnai" iz Pečuja, koja je radila keramičke elemente fasade Hotela "Moskva" u Beogradu davne 1908. godine. Kako je ova godina posvećena proslavi dva veka od rođenja Franca Lista, planiran je i niz manifestacija u vezi s tim, počevši od obeležavanja Svetkog dana muzike 21. juna.

Takođe, Hungarikum centar će zajedno sa Turističkom organizacijom Mađarske promovisati ponudu lekovitih termalnih voda i banja u Mađarskoj, SPA centara, 'city break' tura u Budimpešti...

Hungarikum centar shop sa sloganom "Delikatesno iz Mađarske", je prodavnica mađarskih prehrambenih proizvoda i vina, koje sada u srcu Beograda, možete degustirati i kupiti.

U planu je i organizovanje brojnih radionica i konferencija za srpske privrednike i građane, na kojima će mađarski privrednici prenositi svoja iskustva stečena priključivanjem EU, a koja će pomoći brže i lakše razumemanje i adatptaciju na nove uslove poslovanja i otvaranje novih mogućnosti plasmana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik