Vodič za brzi obilazak Londona

Bez autora
May 11 2010

Zaboravite Barselonu, Rim i Beč. Mesto koje ne smete propustiti da vidite i doživite je London. Kada se prošetate uličicama u Sohou, pada u vodu svaka priča kako se samo u Beogradu izlazi svakog dana u nedelji. Muzeja i znamenitosti ima na svakom koraku, a ni deci neće biti dosadno jer možete da ih odvedete u „Legolend“.Terminal 5 na čuvenom Hitrou jedan je od najsavremenijih aerodroma na svetu. Raznolikost boja, rasa, modnih detalja i mešavina svih svetskih jezika tako karakterističnih za London počinje upravo ovde i nastavlja se kada kročite u „tube“.

Vodič za brzi obilazak LondonaZaboravite Barselonu, Rim i Beč. Mesto koje ne smete propustiti da vidite i doživite je London.

Kada se prošetate uličicama u Sohou, pada u vodu svaka priča kako se samo u Beogradu izlazi svakog dana u nedelji. Muzeja i znamenitosti ima na svakom koraku, a ni deci neće biti dosadno jer možete da ih odvedete u „Legolend“.

Terminal 5 na čuvenom Hitrou, kojim smo se prošetali zahvaljujući „Britiš ervejzu“, jedan je od najsavremenijih aerodroma na svetu. Raznolikost boja, rasa, modnih detalja i mešavina svih svetskih jezika tako karakterističnih za London počinje upravo ovde i nastavlja se kada kročite u „tube“.

Prva stanica – Pikadili. Ovde se održavaju sve filmske i pozorišne premijere, a posle odgledanog mjuzikla stanovnici Londona najradije odlaze u kinesku četvrt na večeru. Samo par blokova dalje počinje Soho, san svakog srpskog turiste, mesto gde ćete naručiti čašu „ginisa“ (do 4 funte), ali i mesto gde će svaki pušač prvi put na britanskom tlu opsovati jer nema pušenja ni u barovima ni u restoranima. Ukoliko odlučite da se šetate bez mape, gotovo je izvesno da ćete završiti ispred nekog seksi šopa ili striptiz bara, kojih ima na desetine.

Ne možete da propustite da vidite čuveni Trafalgvar skver, odakle se vidi i Big Ben, koji dođe kao putokaz kako se ne biste izgubili na putu do London Aja i Vestminstera. Vožnja dabl-dekerom ili tradicionalnim taksijem će vas oduševiti zato što se svi kreću „pogrešnom“ stranom ulice. Kada prođete London bridž, možete na prevoz, pa polako do Oksford i Ridžent strita u šoping. Topla preporuka su modne marke koje ne možete da pronađete u Srbiji, a tu je i Robna kuća „Primark”, gde za 50 funti možete da obučete četvoročlanu porodicu.

Vožnja panoramom kao orijentir

Vožnja panoramom visokom 135 metara isplatiće vam svih 17 funti koliko košta karta (plus fotografija za uspomenu po ceni od 5 funti). Može da vam posluži kao orijentir šta biste još voleli da posetite, ali i da vidite kako su arhitekte uspele da spoje panoramu starog grada sa novim modernim delom, čiji je simbol „kiseli krastavac“, odnosno zgrada „Gherkin“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik