YouTube testira live streaming

Bez autora
Sep 14 2010

YouTube se sprema za pokretanje live streaming platforme, koja će partnerima ovog popularnog servisa omogućiti direktan prenos video sadržaja do korisnika u realnom vremenu.Od ponedeljka ujutru do utorka uveče četiri odabrana partnera, Next New Networks, Howcast, Young Hollywood i Rocketboom, uživo će prenositi svoj program na sajtu YouTube. Iako je ovo samo testiranje, YouTube navodno planira da uslugu live streaminga ponudi svim svojim partnerima koji učestvuju u izradi sadržaja.

YouTube testira live streamingYouTube se sprema za pokretanje live streaming platforme, koja će partnerima ovog popularnog servisa omogućiti direktan prenos video sadržaja do korisnika u realnom vremenu.

Od ponedeljka ujutru do utorka uveče četiri odabrana partnera, Next New Networks, Howcast, Young Hollywood i Rocketboom, uživo će prenositi svoj program na sajtu YouTube.

Iako je ovo samo testiranje, YouTube navodno planira da uslugu live streaminga ponudi svim svojim partnerima koji učestvuju u izradi sadržaja.

Live stream će biti dostupan samo na sajtu YouTube, embedovanje neće biti moguće, a ti snimci neće biti ni arhivirani. Ali, ako sve bude funkcionisalo kako treba, verovatno će i te dve opcije u budućnosti zainteresovanima biti na raspolaganju.

Funkcija koja će biti aktivna od samog početka su komentari, a sva četiri provajdera će u realnom vremenu moći da odgovaraju na pitanja korisnika.

Ipak, nemojte gubiti iz vida činjenicu da YouTube u kontekstu live streaminga uvek govori o partnerima, ali ne i o milionima "malih" korisnika, što i nije toliko neobično pošto bi streaming sadržaja tolikog broja zainteresovanih zahtevao komplikovanu infrastrukturu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik