Za igranje igrice zarada 70.000 dolara godišnje

Bez autora
Nov 13 2019

Da je e-sport postao najbrže rastuća industrija u svetu koja neprestano pomera granice, pokazuje nova Forbsova lista činjenicom da se na njoj nalazi čak 13 e-sport organizacija i timova čija vrednost prelazi 100 miliona dolara.Forbs je objavio listu 13 e-sport kompanija čija je vrednost veća od 100 miliona dolara. Uz to, globalni prihodi od e-sporta ove godine dostići će 1,1 milijardu dolara, što je 27 odsto više u odnosu na 2018. godinu, a Severna Amerika čini 40 odsto tog kolača.

Za igranje igrice zarada 70.000 dolara godišnjeDa je e-sport postao najbrže rastuća industrija u svetu koja neprestano pomera granice, pokazuje nova Forbsova lista činjenicom da se na njoj nalazi čak 13 e-sport organizacija i timova čija vrednost prelazi 100 miliona dolara.

Forbs je objavio listu 13 e-sport kompanija čija je vrednost veća od 100 miliona dolara. Uz to, globalni prihodi od e-sporta ove godine dostići će 1,1 milijardu dolara, što je 27 odsto više u odnosu na 2018. godinu, a Severna Amerika čini 40 odsto tog kolača.

U svetu rastućeg uticaja e-sporta jedna od najpoznatijih organizacija ili timova je Fejz Klan. Organizacija na čijoj impresivnoj listi partnerstva su popularne igre PUBG, Kol of Djuti, FIFA i Fortnajt nagomilala je 19 miliona pratilaca na Jutjubu, Tviteru i Instagramu, što je više od profesionalnih košarkaških timova Dalas Kaubojsa i Njujork Jenkisa.

Fejz Klan danas vredi 240 miliona dolara, što ga je smestilo na četvrto mesto na Forbsovoj listi najkorisnijih organizacija za izvoz.

Na prvom mestu je američka organizacija i jedan od najpopularnijih e-sport timova na svetu Klaud9 koji vredi 400 miliona dolara.

Cloud9 sledi Tim SoloMid s vrednošću od 400 miliona dolara, a u čijem timu su Lig of ledžends akademi, PUBG, Fortnajt i mnoge druge svetski poznate igre.

Takmičenja u igranju video-igara danas dostižu publiku od 454 miliona ljudi, a tehnološki analitičari predviđaju porast za još 190 miliona ljudi. Prosečan igrač, procenjuje analitičar Newzoo, je muškarac srednjih godina koji zarađuje gotovo 70.000 dolara godišnje.

Rast modernog e-sporta koji danas poznajemo veže se za Južnu Koreju krajem devedesetih godina kada su ustanovljene prve profesionalne lige, turniri i takmičenja u igri Starkraft. Danas je najveći turnir na svetu po nagradnom fondu The internešnel turnir u onlajn igri Dota 2. Slede IEM Katovice, Inernešnel i Fortnajt svetski kup.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik