Zaposlenima dozvoljene tetovaže: Avio-kompanija omogućila izražavanje kulturoloških razlika

Bez autora
Jun 11 2019

Državna novozelandska avio-kompanija "Er Nju Ziland" ukinuće od 1. septembra zabranu tetovaža na vidnim mestima kod zaposlenih, kako bi time omogućila izražavanje kulturoloških i individualnih razlika, saopšteno je iz kompanije.Pojedini državljani Novog Zelanda koji imaju maorske korene nose tetovaže koje označavaju njihov rodoslov i nasleđe. U saopštenju se navodi da će od 1. septembra svi zaposleni na radnom mestu moći da otkriju tetovaže koje nemaju "uvredljiv sadržaj". Iz avio-kompanije kažu da su tetovaže sve prihvatljivije, posebno zbog činjenice da predstavljaju lični izraz.

Zaposlenima dozvoljene tetovaže: Avio-kompanija omogućila izražavanje kulturoloških razlikaDržavna novozelandska avio-kompanija "Er Nju Ziland" ukinuće od 1. septembra zabranu tetovaža na vidnim mestima kod zaposlenih, kako bi time omogućila izražavanje kulturoloških i individualnih razlika, saopšteno je iz kompanije.

Pojedini državljani Novog Zelanda koji imaju maorske korene nose tetovaže koje označavaju njihov rodoslov i nasleđe.

U saopštenju se navodi da će od 1. septembra svi zaposleni na radnom mestu moći da otkriju tetovaže koje nemaju "uvredljiv sadržaj".

Iz avio-kompanije kažu da su tetovaže sve prihvatljivije, posebno zbog činjenice da predstavljaju lični izraz.

Zabrana tetovaža na vidnim mestima izazvala je brojne kritike iz javnosti, koja je avio-kompaniju optuživala za licemjerje, jer u marketinške svrhe koristi druge aspekte kulture Maora kao što su jezik i simboli, javio je Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji pišu da je promena u politici usledila nakon nekoliko slučajeva odbijanja kandidata za zaposlenje u avio-kompaniji zbog tetovaža.

Glavni izvršni direktor kompanije "Er NJu Ziland" Kristofer Lukson izjavio je da kompanija želi da prihvati različitost i da dozvoli zaposlenima da izraze svoju individualnost ili kulturno nasleđe.

Iz avio-kompanije podsjetili su da je istraživanje pokazalo da svaki peti punoljetni državljanin Novog Zelanda ima barem jednu tetovažu, a da je tetovirano 35 odsto osoba mlađih od 30 godina.

Portparol kompanije kaže da će se tetovaže tretirati kao govor, te će se tako određivati koji sadržaj se smatra uvredljivim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik