Zatvara se poslednja fabrika pisaćih mašina na svetu

Bez autora
Apr 26 2011

Pisaća mašina, izum koji je postao sastavni deo kancelarijske opreme zbog svoje praktičnosti i koji je uveo pravu revoluciju u poslovne sisteme, zvanično je prevaziđena. Prva je napravljena 1855. a sada je zatvorena i poslednja fabrika u kojoj su se pisaće mašine proizvodile.Indijska fabrika za proizvodnju pisaćih mašina "Godrej and Boyce", zatvorila je i svoj poslednji pogon za proizvodnju u Mumbaiju, a preostalo je tek nekoliko stotina mašina na lageru.

Zatvara se poslednja fabrika pisaćih mašina na svetuPisaća mašina, izum koji je postao sastavni deo kancelarijske opreme zbog svoje praktičnosti i koji je uveo pravu revoluciju u poslovne sisteme, zvanično je prevaziđena.

Prva je napravljena 1855. a sada je zatvorena i poslednja fabrika u kojoj su se pisaće mašine proizvodile.

Indijska fabrika za proizvodnju pisaćih mašina "Godrej and Boyce", zatvorila je i svoj poslednji pogon za proizvodnju u Mumbaiju, a preostalo je tek nekoliko stotina mašina na lageru.

Iako je na Zapadu pisaća mašina odavno zamenjena računarom, u Indiji su se donedavno koristile. Ipak, u poslednjih deset godina potražnja je drastično opala, jer se najveći broj kompanija prebacio na računarski sistem rada.

Generalni direktor kompanije Milind Dukle je tim povodom izjavio:

- Više ne dobijamo porudžbine. Od 2000. godine pa na dalje, računari dominiraju. Svi proizvođači su obustavili proizvodnju pisaćih mašina osim nas. Sada je došlo vreme da i mi odustanemo - objasnio je direktor.

"Godrej and Boyce" je proizveo poslednjih 200 mašina za arapsko tržište i one čekaju na kupce. Ova firma je poslovala od 1950. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik