„Zelena“ tastatura

Bez autora
Mar 21 2010

„Fudžicu“ je predstavio prvu tastaturu od obnovljivih materijala, koja, zahvaljujući zameni delova od plastike, doprinosi značajnom smanjuenju emisije ugljen-dioksida u atmosferu u odnosu na konvencionalne. U novoj tastaturi je čak 45 odsto plastičnih komponenti zamenjeno materijalima iz obnovljivih izvora.Ekološki održiva tastatura napravljena od obnovljivih komponenti vizuelno se gotovo ne razlikuje od klasične, jednako je funkcionalna i otporna čak i na polivanje tečnošću, i u istom je cenovnom rangu kao tastatura sa plastičnim komponentama.

„Zelena“ tastatura„Fudžicu“ je predstavio prvu tastaturu od obnovljivih materijala, koja, zahvaljujući zameni delova od plastike, doprinosi značajnom smanjuenju emisije ugljen-dioksida u atmosferu u odnosu na konvencionalne.

U novoj tastaturi je čak 45 odsto plastičnih komponenti zamenjeno materijalima iz obnovljivih izvora. Ekološki održiva tastatura napravljena od obnovljivih komponenti vizuelno se gotovo ne razlikuje od klasične, jednako je funkcionalna i otporna čak i na polivanje tečnošću, i u istom je cenovnom rangu kao tastatura sa plastičnim komponentama.

Odmorište za dlanove napravljeno je od kombinacije nusproizvoda industrije pulpe, prirodnih vlakana i aditiva. Telo tastature je od acetata celuloze, eko-materijala pod nazivom „biograde“, a kako bi u potpunosti bili potvrđeni akreditivi „zelenog proizvoda“, PVC plastike nema ni u USB kablu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik