Zoološki vrt u Šenbrunu šesti put najbolji u Evropi

Bez autora
Jan 19 2022

Bečki zoološki vrt „Šenbrun“ šesti put zaredom proglašen je za najbolji zoološki vrt u Evropi od strane britanskog stručnjaka, Entonija Šeridana.

U kategoriji A, zooloških vrtova sa više od milion posetilaca godišnje, zauzima prvo mesto ispred Lajpciga i Ciriha. Od početka rangiranja 2008. godine, Zoološki vrt Šenbrun je stalno bio na vrhu.

U trci za najbolji vrt učestvovalo je ukupno 126 naučno vođenih zooloških vrtova iz 29 evropskih zemalja. Ocenjivani su prema 40 kriterijuma. To uključuje uzgajanje i brigu o životinjama, zaštitu vrsta, biodiverzitet, obrazovanje u zoološkim vrtovima, istraživanje, broj posetilaca, oznake, čuvare životinja, marketing i gastronomiju.

Zoološki vrt „Šenbrun“ je dugo bio popularno rekreativno područje, mesto za istraživanje, obrazovanje i očuvanje prirode.

„Želimo da inspirišemo posetioce da uživaju u svetu životinja kao i njihovoj zaštiti. Tokom poslednjih nekoliko godina uspešno smo odgajali koale, otvorili smo novi deo pašnjaka za ovce Barbary macaque, četvorke geparda, kao i potomstvo polarnih medveda. Nominacija za najbolji zoološki vrt u Evropi je vredno priznanje za naš rad“, istakao je direktor zoološkog vrta Stefan Hering-Hagenbek.

Takođe je istakao da postoji bliska saradnja sa zoološkim vrtovima širom Evrope, a glavni cilj našeg zoo vrta je očuvanje vrsta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik