Meksiko ostao bez posla, Ford seli "fokus"

Bez autora
Jun 21 2017

Automobilska kompanija Ford će 2019. početi sa izvozom naredne generacije automobila "fokus" iz Kine u Severnu Ameriku, a ne iz Meksika kako je ranije planirano. Ford će prebaciti proizvodnju svog malog automobila "ford fokus" iz SAD u Kinu, gde već proizvodi "fokus" za kineske kupce.Zahvaljujući tom potezu, Ford će ostvariti uštedu od milijardu dolara, uključujući 500 miliona dolara uštede zbog odustajanja od izgradnje nove fabrike u Meksiku, kazao je predsednik Fordovog odeljenja za globalno poslovanje DŽo Hajnrik.

Meksiko ostao bez posla, Ford seli "fokus"Automobilska kompanija Ford će 2019. početi sa izvozom naredne generacije automobila "fokus" iz Kine u Severnu Ameriku, a ne iz Meksika kako je ranije planirano.

Ford će prebaciti proizvodnju svog malog automobila "ford fokus" iz SAD u Kinu, gde već proizvodi "fokus" za kineske kupce, prenosi agencija AP.

Zahvaljujući tom potezu, Ford će ostvariti uštedu od milijardu dolara, uključujući 500 miliona dolara uštede zbog odustajanja od izgradnje nove fabrike u Meksiku, kazao je predsednik Fordovog odeljenja za globalno poslovanje DŽo Hajnrik. 

Kako je dodao, Ford će izvoziti više automobila u Kinu nego što uvozi, a očekuje se da će ove godine izvesti 80.000 automobila u Kinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik