„Fejsbuk“ ima dve milijarde korisnika

Bez autora
Jun 27 2017

Društvena mreža „Fejsbuk“ odnedavno ima čak dve milijarde korisnika, a trebalo joj je manje od pet godina da od milijardu mesečnih korisnika dostigne dve milijarde. Stalno napredujemo u povezivanju ljudi, a sada hajde da svet zbližimo još više, napisao je osnivač kompanije Mark Zakerberg.Međutim, nije sve uvek išlo glatko. Tehnološki džin nedavno se suočio sa kritikama zbog lažnih vesti i uznemirujućih video-snimaka koji su emitovani uživo iz nekoliko krajeva sveta.

„Fejsbuk“ ima dve milijarde korisnikaDruštvena mreža „Fejsbuk“ odnedavno ima čak dve milijarde korisnika, a trebalo joj je manje od pet godina da od milijardu mesečnih korisnika dostigne dve milijarde.

„Stalno napredujemo u povezivanju ljudi, a sada hajde da svet zbližimo još više“, napisao je osnivač kompanije Mark Zakerberg.

Međutim, nije sve uvek išlo glatko. Tehnološki džin nedavno se suočio sa kritikama zbog lažnih vesti i uznemirujućih video-snimaka koji su emitovani uživo iz nekoliko krajeva sveta.

Prošle nedelje, „Fejsbuk“ je promenio svoju misiju u fokusiranje na izgradnju zajednica (uglavnom preko Fejsbuk grupa), umesto da samo povezuje pojedince jedne s drugima.

Zakerberg je istakao da povezivanje ljudi na internetu nije dovoljno.

„Sada shvatamo da i mi treba da učinimo više“, naveo je Zakerberg za Si-En-En tek prošle nedelje. „Važno je dati ljudima glas, da dobiju različita mišljenja, ali osim toga, takođe treba da radimo na stvaranju zajednica kako bismo svi mogli zajedno da napredujemo.“

Ovo je prvi put da je „Fejsbuk“ promenio svoju misiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik