Raspisan konkurs za obuku 200 poljoprivrednika

Bez autora
Aug 08 2017

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za učešće kompanija, zadruga i udruženja proizvođača u programu obuke "Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Republici Srbiji".Cilj konkursa jeste izbor agrobiznis kompanija, zadruga i udruženja proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke, kako bi se razvili i dalje unapredili izvozni kapaciteti i poboljšao spoljnotrgovinski bilans u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Raspisan konkurs za obuku 200 poljoprivrednikaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za učešće kompanija, zadruga i udruženja proizvođača u programu obuke "Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Republici Srbiji".

Cilj konkursa jeste izbor agrobiznis kompanija, zadruga i udruženja proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke, kako bi se razvili i dalje unapredili izvozni kapaciteti i poboljšao spoljnotrgovinski bilans u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. 

Učesnici treninga mogu biti predstavnici izvozno orijentisanih kompanija proizvođača registrovanih na području Srbije i upisanih u Agenciji za privredne registre (APR), a koji se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, mesa i mleka. 

Plan resornog ministarstva jeste da se održi deset dvodnevnih obuka od septembra do novembra, sa 20 učesnika u okviru jedne obuke, pri čemu je cilj da trening prođe ukupno 200 učesnika. 

Trening program je deo aktivnosti u okviru projekta "Pomoć za trgovinu – podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji" koji finansira Vlada Ruske Federacije, a implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Nakon završetka programa, biće odabrano do deset najboljih kompanija kojima će projekat obezbediti stručnu konsultantsku pomoć u pogledu sertifikovanja i uvođenja međunarodno priznatih standarda kvaliteta. 

Prijavljivanje na konkurs Ministarstva traje do 1. septembra, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik