Do 2020. godine još 1,5 milijardi evra iz IPA fondova EU

Bez autora
Sep 11 2017

Ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je za dobijanje sredstava iz fondova Evropske unije neophodna koordinacija svih ministarstava, kao i jasno određivanje prioriteta.Joksimović je rekla da su u toku dogovori šta su prioriteti u finansiranju, koje su to oblasti i gde imamo najspremnije projekte. Ona je navela da je Srbiji do 2020. godine na raspolaganju još 1,5 milijardi evra iz IPA fondova EU, dodavši da nekada u projektima ima dobrih ideja koje nisu dovoljno razrađene.

Do 2020. godine još 1,5 milijardi evra iz IPA fondova EUMinistar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je za dobijanje sredstava iz fondova Evropske unije neophodna koordinacija svih ministarstava, kao i jasno određivanje prioriteta.

Joksimović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekla da su u toku dogovori šta su prioriteti u finansiranju, koje su to oblasti i gde imamo najspremnije projekte.

Ona je navela da je Srbiji do 2020. godine na raspolaganju još 1,5 milijardi evra iz IPA fondova EU, dodavši da nekada u projektima ima dobrih ideja koje nisu dovoljno razrađene.

Ovakvi projekti nisu pogodni za finansiranje jer je zrelost projekta jedna od najvažnijih komponenti za korišćenje IPA fondova, istakla je Joksimović.

Srbija je za prethodnih 15 godina iz IPA fondova dobila tri milijarde evra bespovratnih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik