Od 1. oktobra nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiH

Bez autora
Sep 14 2017

Regulatorna agencija za komunikacije BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 1. oktobra 2017. godine u 00.00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika. Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su „međugradski pozivi“.

Od 1. oktobra nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiHRegulatorna agencija za komunikacije BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 1. oktobra 2017. godine u 00.00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se  umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika. Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su „međugradski pozivi“.

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije  na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.

Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku, saopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik