Država će podržati preduzetnički duh Čačka

Bez autora
Oct 11 2017

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Dragan Ugrčić izjavio je danas u Čačku, na otvaranju manifestacije „Izložba čačanske privrede“, da to ministarstvo nastoji da u svakom smislu bude čvrst oslonac privrednicima.Ugrčić je naglasio da su u fokusu resornog ministarstva mala i srednja preduzeća i preduzetnici, kojima želimo da pomognemo da razvijaju biznis ideju i šire poslovanje, jer na taj način direktno i indirektno doprinose jačanju nacionalne ekonomije.

Država će podržati preduzetnički duh ČačkaPomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Dragan Ugrčić izjavio je danas u Čačku, na otvaranju manifestacije „Izložba čačanske privrede“, da to ministarstvo nastoji da u svakom smislu bude čvrst oslonac privrednicima.

Ugrčić je naglasio da su u fokusu resornog ministarstva mala i srednja preduzeća i preduzetnici, kojima želimo da pomognemo da razvijaju biznis ideju i šire poslovanje, jer na taj način direktno i indirektno doprinose jačanju nacionalne ekonomije.

U tom smislu, kako je rekao, statistika je ohrabrujuća, jer u Srbiji danas posluje više od 360.000 malih i srednjih preduzeća, koja zapošljavaju više od 900.000 ljudi.

On je ukazao na to da je potencijal ovog sektora prepoznala Vlada, tako da je projekat "Godina preduzetništva" prerastao u projekat "Decenija preduzetništva", koji samo za ovu godinu obuhvata 30 programa za koje je iz budžeta izdvojeno više od 18 milijardi dinara.

Naš cilj je da nastavimo sa dobrim rezultatima i da ih naredne godine učinimo još boljim. Ali ono što najviše želimo jeste da izgradimo efikasan sistem, unapredimo rad državnih službi i pojednostavimo procedure za poslovanje, podvukao je pomoćnik ministra.

Ugrčić je, ističući da je Čačak uvek bio grad preduzetnika, ukazao na značaj manifestacija poput „Izložbe čačanske privrede“, jer svaki privrednik zna da je put do kupca gotovo siguran ako svoje proizvode i usluge uvek predstavlja na nov i specifičan način.

Prema njegovim rečima, veliki broj izlagača koji se danas predstavio u Čačku samo govori o tome da su privrednici shvatili ogromnu važnost prezentacije, bez obzira na delatnost kojom se bave.

Želimo da podstaknemo i podržimo preduzetnički duh u Čačku, poručio je on i preneo okupljenima da su im službe Ministarstva privrede na raspolaganju za sve eventualne nedoumice.

„Izložbu čačanske privrede“, na kojoj učestvuje veliki broj preduzetnika, organizovalo je Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović“, uz podršku Grada Čačka i Privredne komore Srbije.

Manifestaciju su posetili privrednici iz velikog broja gradova Srbije, kao i predstavnici Udruženja i privrednice iz Mostara, Republike Srpske i Češke, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik