Masku baš krenulo: Posle svemira, čudo kreće ispod zemlje

Bez autora
Feb 21 2018

Biznismen Ilon Mask dobio je zeleno svetlo za realizaciju projekta Hajperlup. Reč je o podzemnom transportnom sistemu između Njujorka i Vašingtona, koji bi trebalo da putovanje između ta dva grada smanji na 29 minuta.Maskova kompanija The Boring Company dobila je pismenu građevinsku dozvolu za početak radova i iskopavanja u Vašingtonu. Mask se prošle godine pohvalio da je od vlade SAD dobio "verbalnu dozvolu" da izgradi podzemni transportni sistem. Pristalice ovog projekta kažu da su Hajperlup vozovi mnogo efikasniji, jer putuju kroz vakumirane cevi, ne usporava ih vazduh i trenje točkova sa šinama.

Masku baš krenulo: Posle svemira, čudo kreće ispod zemljeBiznismen Ilon Mask dobio je zeleno svetlo za realizaciju projekta Hajperlup. Reč je o podzemnom transportnom sistemu između Njujorka i Vašingtona, koji bi trebalo da putovanje između ta dva grada smanji na 29 minuta.

Maskova kompanija The Boring Company dobila je pismenu građevinsku dozvolu za početak radova i iskopavanja u Vašingtonu, prenose mediji.

Mask se prošle godine pohvalio da je od vlade SAD dobio "verbalnu dozvolu" da izgradi podzemni transportni sistem.

Pristalice ovog projekta kažu da su Hajperlup vozovi mnogo efikasniji, jer putuju kroz vakumirane cevi, ne usporava ih vazduh i trenje točkova sa šinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik