"Koka-Kola" pravi svoje prvo alkoholno piće?

Bez autora
Mar 08 2018

Američki gigant ''Koka-Kola'' otvara novo poglavlje u svojoj istoriji i započinje proizvodnju svog prvog alkoholnog pića u 130 godina postojanja kompanije.Firma trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. ''ču -hija'', aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim šoču. Horhe Gardunjo, predsednik ''Koka-Kole'' u Japanu, objašnjava da je to konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem šoču i gaziranom vodom s dodatkom neke arome.

"Koka-Kola" pravi svoje prvo alkoholno piće?Američki gigant ''Koka-Kola'' otvara novo poglavlje u svojoj istoriji i započinje proizvodnju svog prvog alkoholnog pića u 130 godina postojanja kompanije, izveštava ''Biznis insajder''.

Firma trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. ''ču -hija'', aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim šoču.

Horhe Gardunjo, predsednik ''Koka-Kole'' u Japanu, objašnjava da je to konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem šoču i gaziranom vodom s dodatkom neke arome.

''Nismo još eksperimentisali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primer načina na koji nastavljamo da istražujemo mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje'', istakao je Gardunjo u intervjuu objavljenom na veb-stranici kompanije.

''Ču-hi'' uobičajeno sadrži između tri i osam odsto alkohola i smatra se alternativom piva i posebno je popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj „Koka-Kolin“ proizvod namenjen isključivo za japansko tržište, vrlo se verovatno neće globalno proširiti zbog ''jedinstvenih i specifičnih'' karakteristika japanskog tržišta.

''Koka-Kola'' je uvek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj potez je skroman eksperiment za specifično područje našeg tržišta, dodao je Gardunjo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik