Gasprom raskida ugovor sa ukrajinskim Naftogasom

Bez autora
Mar 15 2018

Ruski Gasprom će u narednim danima otpočeti pregovore sa ukrajinskim Naftogasom o raskidu aktuelnih ugovora o isporukama i tranzitu gasa, saopšteno je iz ruske kompanije.Gasprom je dobio potvrdu Naftogasa o spremnosti za početak takvih pregovora, poručuju iz Gasproma. Pretpostavljamo da ćemo ove pregovore voditi u narednim danima, izjavio je potpredsednik Gasproma Aleksandar Medvedev. Iz Gasproma je pre dve nedelje saopšteno da je Naftogasu vraćena uplata za martovske isporuke gasa i da one neće biti ni realizovane zbog nedoslednosti u aneksu sporazuma sa postojećim ugovorom.

Gasprom raskida ugovor sa ukrajinskim NaftogasomRuski Gasprom će u narednim danima otpočeti pregovore sa ukrajinskim Naftogasom o raskidu aktuelnih ugovora o isporukama i tranzitu gasa, saopšteno je danas iz ruske kompanije.

Gasprom je dobio potvrdu Naftogasa o spremnosti za početak takvih pregovora, poručuju iz Gasproma, a prenosi agencija Rojters.

„Pretpostavljamo da ćemo ove pregovore voditi u narednim danima”, izjavio je potpredsednik Gasproma Aleksandar Medvedev, a prenosi ruska agencija Tas s.

Iz Gasproma je pre dve nedelje saopšteno da je Naftogasu vraćena uplata za martovske isporuke gasa i da one neće biti ni realizovane zbog nedoslednosti u aneksu sporazuma sa postojećim ugovorom.

Ranije je Arbitražni sud u Stokholmu presudio da će Gasprom morati da isplati Naftogasu 2,56 milijardi dolara kompenzacije, jer nije isporučio dogovorene količine gasa za tranzit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik