Sve službe na platformi e-Inspektor od naredne godine

Bez autora
Mar 22 2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je digitalizacija prioritet Vlade, i to ne samo kao proces tehničko-tehnološkog razvoja, već kao prvorazredni društveni proces, podsetivši na to da je reforma javne uprave jedan od tri kriterijuma evropskog puta Srbije.On je na petom regionalnom skupu posvećenom digitalnoj transformaciji društva i izazovima četvrte industrijske revolucije "Beyond 4.0", istakao da je zakonodavni okvir temelj sprovođenja digitalizacije na pravi način. Zakon o upravnom postupku stvorio je osnove da službenici komuniciraju, a da se mnoge usluge prebace u elektronski oblik, čime je učinjen veliki iskorak.

Sve službe na platformi e-Inspektor od naredne godineMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je danas da je digitalizacija prioritet Vlade, i to ne samo kao proces tehničko-tehnološkog razvoja, već kao prvorazredni društveni proces, podsetivši na to da je reforma javne uprave jedan od tri kriterijuma evropskog puta Srbije.

Ružić je, na petom regionalnom skupu posvećenom digitalnoj transformaciji društva i izazovima četvrte industrijske revolucije "Beyond 4.0", istakao da je zakonodavni okvir temelj sprovođenja digitalizacije na pravi način.

Zakon o upravnom postupku, kako je naglasio, stvorio je osnove da službenici komuniciraju, a da se mnoge usluge prebace u elektronski oblik, čime je učinjen veliki iskorak.

On je, govoreći o dosadašnjim rezultatima u procesu digitalizacije u Srbiji, naveo da se projekat e-Beba koristi u 54 porodilišta, kao i da se sprovodi pilot-projekat e-Inspektor.

Taj projekat će, kako je naveo, naredne godine prerasti u platformu koja će obuhvatiti sve inspekcijske službe, što će olakšati poslovanje mnogim firmama.

Neće biti neselektivnog obilaska privrednih kompanija jer neko možda ima kapric prema pojedinoj firmi, već ćemo imati razmenu podataka i istoriju poslovanja o svakom preduzeću, istakao je Ružić.

Ministar je dodao i da Koordinaciona komisija resornog ministarstva pravi analizu stanja na terenu kako bi se u sledećoj godini obezbedila tehničko-tehnološka opismenjenost i opremljenost svih inspektora u Srbiji.

On je podsetio na to da je formirana i Nacionalna akademija za stručno usavršavanje, koja će doprineti tome da zakoni budu primenjivani na isti način u svakom mestu u Srbiji.

Konferenciju "Beyond 4.0" organizovao je Jadranski savet u okviru projekta "Digitalizacija Jadranskog regiona".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik