Sony preuzima izdavačku kuću Emi

Bez autora
May 22 2018

Kompanija Sony saopštila je da je postigla dogovor o kupovini većinskog udjela u izdavačkoj kući EMI za 2,3 milijarde dolara u namjeri da obogati svoju muzičku ponudu.Ovim sporazumom Sony će indirektno posjedovati oko 90 odsto te kompanije i njenih dva miliona pjesama od umjetnika poput grupe Queen, Kerola Kinga, Ališe Kiz i Farela Vilijamsa. Sony je saopštio da je zadovoljan sporazumom, koji još treba da dobije potvrdu. EMI, čije je sjedište u Londonu, trenutno je u vlasništvu konzorcijuma na čijem je čelu Sony. To je jedna od najvećih izdavačkih kuća u svijetu.

Sony preuzima izdavačku kuću EmiKompanija Sony saopštila je da je postigla dogovor o kupovini većinskog udjela u izdavačkoj kući EMI za 2,3 milijarde dolara u namjeri da obogati svoju muzičku ponudu.

Ovim sporazumom Sony će indirektno posjedovati oko 90 odsto te kompanije i njenih dva miliona pjesama od umjetnika poput grupe Queen, Kerola Kinga, Ališe Kiz i Farela Vilijamsa.

Sony je saopštio da je zadovoljan sporazumom, koji još treba da dobije potvrdu, prenio je BBC.

EMI, čije je sjedište u Londonu, trenutno je u vlasništvu konzorcijuma na čijem je čelu Sony. To je jedna od najvećih izdavačkih kuća u svijetu.

Sony već posjeduje prava na 2,3 miliona muzičkih izdanja, uključujući katalog grupe Beatles.

Predsjednik i direktor Sony-ija Keničiro Jošida rekao je da je veoma zadovoljan sporazumom i da je muzička industrija ponovo u usponu u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući rastu servisa za "strimovanje" koji naplaćuju pretplatu.

Očekuje se da će Sony uskoro objaviti plan o udaljavanju od proizvodnje tehničkih uređaja radi većeg fokusiranja na pretplatničke servise sa zabavnim sadržajima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik