Pooštravanje uslova za osnivanje turističkih agencija

Bez autora
Jul 02 2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je u pripremi novi Zakon o turizmu koji će pooštriti uslove za osnivanje turističkih agencija.On je objasnio da se razgovara sa turističkim agencijama i JUTOM kao nacionalnom asocijacijom, da se pronađe rešenje, jer na tržištu Srbije trenutno posluje 560 turističkih agencija i isto toliko subagenata. To je za Nemačku mnogo, a ne za Srbiju. Vi ne možete da zabranite nikome da osnuje agenciju i da radi, ali možete da pooštrite uslove za rad. Radimo na tome da uvedemo red u rad agencija i da zaštitimo putnike od ovakvih prevera, rekao je Ljajić.

Pooštravanje uslova za osnivanje turističkih agencijaMinistar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je u pripremi novi Zakon o turizmu koji će pooštriti uslove za osnivanje turističkih agencija.

On je za TV Prva objasnio da se razgovara sa turističkim agencijama i JUTOM kao nacionalnom asocijacijom, da se pronađe rešenje, jer na tržištu Srbije trenutno posluje 560 turističkih agencija i isto toliko subagenata.

„To je za Nemačku mnogo, a ne za Srbiju. Vi ne možete da zabranite nikome da osnuje agenciju i da radi, ali možete da pooštrite uslove za rad. Radimo na tome da uvedemo red u rad agencija i da zaštitimo putnike od ovakvih prevera“, rekao je Ljajić.

On je naglasio da nigde ne postoji apsolutna zaštita od prevaranata, lopova i kriminalaca i da ne postoji zakon koji to može da uredi, ali da postoji zakon koji može da uredi jasnu proceduru – na koji način neko može da se registruje, funkcioniše i radi turistička agencija.

„Mi razmišljamo o više varijanti kako da sredstva obezbeđenja učinimo učinkovitim i operativnim, kako putnici odmah da se naplate, a ne da čekaju duge postupke“, rekao je Ljajić.

Govoreći o vaučerima koje država izdaje kako bi stimulisala odmor u Srbiji, Ljajić je rekao da će akcija biti završena dva meseca ranije, jer će biti podeljeno svih 100.000 vaučera.

Ove godine iz budžeta je planiran novac za 80.000 vaučera, dok su za dodatnih 20.000 vaučera obezbeđena sredstva iz budžetskih rezervi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik