Fijat prodaje svoju filijalu Japancima za 7 milijardi dolara

Bez autora
Oct 22 2018

Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili objavila je da prodaje svoju filijalu za proizvodnju auto-delova, Manjeti Mareli. Manjeti Mareli se prodaje japanskom dobavljaču auto-delova Kalsoni Kanseji korporejšen za sedam milijardi dolara.Time će, kako poručuju iz FCA, biti oformljen sedmi najveći proizvođač auto-delova na svetu sa većim geografskim dometom, obimom i finansijskom snagom, a koji će takođe raspolagati sa ukupno 200 postrojenja u Evropi, Japanu, Južnoj i Severnoj Americi i Azijsko-pacifičkom regionu. U saopštenju se dodaje i da će se novi entitet zvati Manjeti Mareli CK Holdings.

Fijat prodaje svoju filijalu Japancima za 7 milijardi dolaraAutomobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) objavila je da prodaje svoju filijalu za proizvodnju auto-delova, Manjeti Mareli. Manjeti Mareli se prodaje japanskom dobavljaču auto-delova Kalsoni Kanseji korporejšen za sedam milijardi dolara.

Time će, kako poručuju iz FCA, biti oformljen sedmi najveći proizvođač auto-delova na svetu sa većim geografskim dometom, obimom i finansijskom snagom, a koji će takođe raspolagati sa ukupno 200 postrojenja u Evropi, Japanu, Južnoj i Severnoj Americi i Azijsko-pacifičkom regionu, prenosi agencija AP.

U saopštenju se dodaje i da će se novi entitet zvati Manjeti Mareli CK Holdings.

Generalni direktor FCA Majk Menli je naglasio da će Manjeti Mareli ostati jedan od najvažnijih poslovnih partnera kompanije Fijat Krajsler.

Prodaja te filijale je bila dugo planirana u sklopu strategije nedavno preminulog bivšeg generalnog direktora FCA, Serđa Markjonea.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik