"London prajd" prodat Japancima

Bez autora
Jan 27 2019

Japanska pivara "Asahi" kupuje poslovanje britanskog proizvođača piva "Fuler Smit end Turner" za 250 miliona funti, u sklopu dogovora kojim je predviđeno i preuzimanje poznate marke piva "london prajd".Iz "Fuler Smit end Turner"-a kažu da će se ugovorom sačuvati "Grifin" pivara u zapadnom Londonu, gde se pivo proizvodi još od 1654. godine i da će se ta kompanija sada fokusirati na poslovanje sa hotelima i pabovima, koje generiše daleko veću dobit. Do prodaje poslovanja je, kako poručuju iz britanske kompanije, došlo zbog "strukturnih promena u pivskoj industriji". Japanska kompanija "Asahi" je vlasnik brendova "peroni" i "grolš".

"London prajd" prodat JapancimaJapanska pivara "Asahi" kupuje poslovanje britanskog proizvođača piva "Fuler Smit end Turner" (Fuller Smith&Turner) za 250 miliona funti (327 miliona dolara), u sklopu dogovora kojim je predviđeno i preuzimanje poznate marke piva "london prajd" (london pride).

Iz "Fuler Smit end Turner"-a kažu da će se ugovorom sačuvati "Grifin" (Griffin) pivara u zapadnom Londonu, gde se pivo proizvodi još od 1654. godine i da će se ta kompanija sada fokusirati na poslovanje sa hotelima i pabovima, koje generiše daleko veću dobit, prenosi "Bi-Bi-Si" (BBC).

Do prodaje poslovanja je, kako poručuju iz britanske kompanije, došlo zbog "strukturnih promena u pivskoj industriji". Japanska kompanija "Asahi" je vlasnik brendova "peroni" i "grolš".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik