Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Bez autora
Jul 08 2019

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u saradnji sa lokalnim partnerima, prezentovala je 4. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta.Poziv je usmjeren prema svim poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja poduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50 posto.

Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstavaSarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u saradnji sa lokalnim partnerima, prezentovala je 4. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta.

Poziv je usmjeren prema svim poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja poduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50 posto.

- Činjenica je da se u našoj zemlji veoma mali broj kompanija opredjeljuje za bilo kakvu inovativnu aktivnost , a glavni razlog je nedostatak finansijskih sredstava. Takvu situaciju je prepoznala i Švedska vlada i odlučili su da izdvoje značajna finansijska sredstva za uspostavljanje Challenge fonda u okviru kojeg imamo na raspolaganju tri miliona eura za inovativne privredne subjekte iz BiH i Švedske koje žele da apliciraju i pokrenu inovativne aktivnosti zahvaljujući kojima mogu postići konkurentnost na tržištu, novo zapošljavanje i doprinijeti ukupnom društevno-ekonomskom razvoju, kazala je Sanela Dževlan iz Agencije SERDA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik