Apple zvanično kupuje Intelovo poslovanje sa modemima za milijardu dolara

Bez autora
Jul 30 2019

Već izvesno vreme Apple pokušava da smanji zavisnost od Qualcomma kada su u pitanju modemi za telefone. Tokom nekoliko godina kompanija je koristila Intelove delove u svojim telefonima, zajedno sa Qualcommovim rešenjima, ali je nakon dogovora koje su Apple i Qualcomm postigli pre nekoliko meseci, Intel izbačen iz ove priče.Nakon što sporazum bude okončan, Apple će u svom vlasništvu imati preko 17.000 patenata za bežične tehnologije - od protokola za celularne standarde do arhitekture modema i operacija. Intel će i dalje moći da razvija modeme za PC, IoT uređaje i autonomna vozila - tačnije, za sve sem za telefone.

Apple zvanično kupuje Intelovo poslovanje sa modemima za milijardu dolaraVeć izvesno vreme Apple pokušava da smanji zavisnost od Qualcomma kada su u pitanju modemi za telefone. Tokom nekoliko godina kompanija je koristila Intelove delove u svojim telefonima, zajedno sa Qualcommovim rešenjima, ali je nakon dogovora koje su Apple i Qualcomm postigli pre nekoliko meseci, Intel izbačen iz ove priče.

 Nakon što sporazum bude okončan, Apple će u svom vlasništvu imati preko 17.000 patenata za bežične tehnologije - od protokola za celularne standarde do arhitekture modema i operacija. Intel će i dalje moći da razvija modeme za PC, IoT uređaje i autonomna vozila - tačnije, za sve sem za telefone.

Ovim potezom, Apple će omogućiti da se veliki razvoj modema za mobilne uređaje odvija u kompanijinim postrojenjima i pod Apple-ovim nadzorom. Apple se nada da će uspeti da razvije rešenje koje je konkurentno onome što nudi Qualcomm, a koji će se u iPhone-ima naći za nekoliko godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik