"Mudis" potvrdio kreditnu ocenu Beograda i Novog Sada

Bez autora
Sep 11 2019

Međunarodna kreditna agencija "Mudis" potvrdila je kreditnu ocenu Beograda i Novog Sada. Kreditna ocena grada Beograda sada je Ba3 koji je identičan rejtingu koji ima Republika Srbija, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.Dodao je da je agencija poboljšala kreditne izglede grada Beograda iz "stabilno" u "pozitivno" što je veliko priznanje za Beograd. Današnje popravljanje prognoze kreditnog rejtinga posledica je ne samo stabilnih finansija grada Beograda i domaćinskog poslovanja već i poboljšanja poslovne klime u Srbiji, naveo je zamenik gradonačelnika.

"Mudis" potvrdio kreditnu ocenu Beograda i Novog SadaMeđunarodna kreditna agencija "Mudis" potvrdila je kreditnu ocenu Beograda i Novog Sada. Kreditna ocena grada Beograda sada je (BCA) Ba3 koji je identičan rejtingu koji ima Republika Srbija, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Dodao je da je agencija poboljšala kreditne izglede grada Beograda iz "stabilno" u "pozitivno" što je veliko priznanje za Beograd.

"Današnje popravljanje prognoze kreditnog rejtinga posledica je ne samo stabilnih finansija grada Beograda i domaćinskog poslovanja već i poboljšanja poslovne klime u Srbiji", naveo je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao da u izveštaju međunarodne kreditne agencije piše da "potvrda o rejtingu grada Beograda odražava čvrste i zdrave finansijske osnove grada, dobro i uravnoteženo upravljanje budžetom, o čemu svedoče i njegovi visoki kapaciteti za samofinansiranje i dug koji je u opadanju".

Vučević: Novom Sadu potvrđen pozitivan kreditni rejting

Međunarodna kreditna agencija "Mudis" ocenila je kreditni rejting Novog Sada sa "pozitivan", dok je prošlog puta bio u rangu "stabilnog", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

To znači da je Novi Sad, zajedno sa Beogradom i Valjevom, popravio svoj kreditni izgled, kazao je Vučević, navedeno je u saopštenju.

"Činjenica da je agencija poboljšala kreditne izglede Grada Novog Sada iz 'stabilno' u 'pozitivno' predstavlja veliko priznanje za naš grad i refleksiju svega onoga što radimo poslednjih godina kao gradska vlada. Poboljšana prognoza kreditnog rejtinga posledica je stabilnih finansija grada, ali i preporoda poslovne klime u našoj zemlji", rekao je Vučević.

Napomenuo je da cifre zanimaju investitore, kao i da oni gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili poslovanje.

Zato gradu Novom Sadu to priznanje znači u svakom smislu, naglasio je Vučević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik