Vlasnik Luj Vitona pokušava da preuzme Tifani

Bez autora
Oct 27 2019

Francuska grupa LVMH, vlasnik Luj Vitona, iznela je ponudu za preuzimanje Tifanija, rekli su neimenovani izvori. Američki prodavac luksuznog nakita ima problema zbog uticaja američkih tarifa na izvoz u Kinu.LVMH već godinama traži način da proširi svoje poslovanje na tržištu SAD, a sada je izneo preliminarnu, neobavezujuću ponudu za kupovinu Tifanija, ranije u toku ovog meseca. Tifani je angažovao savetnike da procene ponudu LVMH-a ali još nije odgovorio na nju, pa se ne zna da li će doći do pregovora, kazao je jedan od izvora britanske agencije.

Vlasnik Luj Vitona pokušava da preuzme TifaniFrancuska grupa LVMH, vlasnik Luj Vitona, iznela je ponudu za preuzimanje Tifanija, rekli su Rojtersu neimenovani izvori. Kako piše agencija, američki prodavac luksuznog nakita ima problema zbog uticaja američkih tarifa na izvoz u Kinu.

LVMH već godinama traži način da proširi svoje poslovanje na tržištu SAD, a sada je izneo preliminarnu, neobavezujuću ponudu za kupovinu Tifanija, ranije u toku ovog meseca, tvrde izvori Rojtersa.

 Tifanbi je angažovao savetnike da procene ponudu LVMH-a ali još nije odgovorio na nju, pa se ne zna da li će doći do pregovora, kazao je jedan od izvora britanske agencije.

Ne zna se ni tačan iznos koji je LVMH ponudio za akviziciju Tifanija, čija je tržišna vrednost 11,9 milijardi dolara. LVMH je odbio da prokomentariše ove navode, dok Tifani nije odgovorio na pitanja agencije.

LVMH stoji iza brendova kao što su Fendi, Kristijan Dior i Živanši, a već nekoliko godina važi za jednu dod najuspešnijih kompanija u svom sektoru, u kom ne uspevaju svi da iskoriste rastuću kinesku potražnju za brendiranom robom.

Sa druge strane, Tifaniju nije išlo tako dobro. Osim tarifa koje su pokrenule trgovinski rat Kine i SAD, skupi brendovi na gubitku su i zato što su se oslanjali na Hongkong kao glavno prodajno čvorište gde dolaze posetioci iz kontinentalnog dela Kine, a sada su četvoromesečni protesti počeli i tu da uzimaju svoj danak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik