"Bombardije" prodaje tri pogona za više od milijardu dolara

Bez autora
Oct 31 2019

Kanadski "Bombardije" je u uznapredovalim pregovorima o prodaji tri pogona, uključujući i fabriku za proizvodnju avionskih krila u Belfastu, kompaniji "Spirit AeroSistems" za više od milijardu dolara u gotovini uz preuzimanje finansijskih obaveza.Dve kompanije se približavaju postizanju sporazuma koji bi mogao da bude zvanično objavljen već danas, rekla su britanskoj agenciji dva izvora upoznata sa dešavanjem, upozorivši ipak da bi pregovori mogli i da propadnu. Dogovor bi uključivao preuzimanje finansijskih obaveza tri pogona, uključujući i obaveze vezane za penzije.

"Bombardije" prodaje tri pogona za više od milijardu dolaraKanadski "Bombardije" je u uznapredovalim pregovorima o prodaji tri pogona, uključujući i fabriku za proizvodnju avionskih krila u Belfastu, kompaniji "Spirit AeroSistems" za više od milijardu dolara u gotovini uz preuzimanje finansijskih obaveza, izveštava Rojters.

Dve kompanije se približavaju postizanju sporazuma koji bi mogao da bude zvanično objavljen već danas, rekla su britanskoj agenciji dva izvora upoznata sa dešavanjem, upozorivši ipak da bi pregovori mogli i da propadnu.

Dogovor bi uključivao preuzimanje finansijskih obaveza tri pogona, uključujući i obaveze vezane za penzije.

Obe kompanije bi trebalo danas da objave poslovne rezultate za treće tromesečje.

Bombardijeov plan o prodaji fabrika u Belfastu i Maroku, zajedno sa manjim pogonom za popravke u Dalasu, rezultat je odluke kanadske kompanije da izađe iz komercijalnog vazduhoplovstva kako bi se fokusirala na svoj avio-biznis sa višom maržom i svoje poslovanje u sektoru železnice.

Analitičari ocenjuju da će ovaj sporazum biti od strateškog značaja za Spirit, proizvođača avio-kosmičkih komponenti, jer će kompanija moći da diverzifikuje bazu klijenata.

Naime, Spirit je najveći dobavljač Boinga, ali planira da poveća poslove i sa evropskim Erbasom.

Prodaja pogona u Belfastu, koji proizvodi krila za Erbasov avion A220, politički je osetljivo pitanje, jer je to najveći proizvođač visoke tehnologije u Severnoj Irskoj koji zapošljava oko 3.500 ljudi, dodaje britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik