Sarajevskom žičarom tokom praznika provozalo se duplo više ljudi nego u istom periodu lani

Bez autora
Jan 08 2020

Sarajevsku žičaru je tokom novogodišnjih praznika ove godine posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je iz Gradske uprave i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.Ta informacija je još jedna potvrda da je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ove godine boravio veliki broj turista, čemu je uveliko doprinijela manifestacija “Sarajevo novogodišnji centar regije”. Podaci o prihodima Trebevićke žičare od 25. decembra prošle do 5. januara ove godine potvrđuju povećan broj izdatih karata, naveo je direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović.

Sarajevsku žičaru je tokom novogodišnjih praznika ove godine posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Gradske uprave i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.

 Ta informacija je još jedna potvrda da je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ove godine boravio veliki broj turista, čemu je uveliko doprinijela manifestacija “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

Podaci o prihodima Trebevićke žičare od 25. decembra prošle do 5. januara ove godine potvrđuju povećan broj izdatih karata, naveo je direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović.

“Prošle godine u istom periodu imali smo prihode Žičare, koji su bili nešto iznad 90.000 KM za desetak dana novogodišnjih praznika. Ove godine, prema analitičkim karticama, u tom periodu Žičara je ostvarila prihode veće od 170.000 KM. Samo u ovih 10 dana izdato je više od 16.000 ulaznica za Žičaru”, rekao je Eminović.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka čestitao je upravi i uposlenicima JP Sarajevo d.o.o. na veoma uspješnoj godini, a posebno njenom završetku i dobrom ulasku u novu 2020. godinu.

“Ovi podaci nas raduju. Mi smo znali da će Žičara biti isplativa investicija. Ona je danas lokomotiva razvoja turizma i jedna od najvećih atrakcija u Gradu. Međutim, mi u potpunosti koristimo taj potencijal i prihode da realiziramo i nove projekte koji će bljesnuti u ovoj godini, kao što su Bistrička stanica i objekt hotel Vidikovac – rekao je gradonačelnik Skaka.

Eminović ističe da će se ukupni bilans uspješnosti rada Žičare i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o. za proteklu godinu u zakonskom roku naći pred skupštinom preduzeća i Gradskim vijećem Grada Sarajeva.

“Tek tada ćemo imati cjelovitu analizu i podatke za cijelu godinu, ali uvjeren sam da će i oni reflektirati napredak i povećan broj putnika, obzirom da su i sadržaji sve bogatiji i atraktivniji”, dodao je Eminović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik