Novi Sad: Subvencije za samozapošljavanje

Bez autora
Apr 14 2014

Grad Novi Sad je raspisao javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.Reč je o meri iz Akcionog plana zapošljavanja za 2014. godinu, koji Grad Novi Sad donosi sa ciljem uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta, podsticanje preduzetništva i prilagođavanje obrazovnih programa potrebama tržišta rada. Ovom konkretnom merom, cilj nam je zapošljavanje kroz podsticanje preduzetništva, izjavio je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Novi Sad: Subvencije za samozapošljavanjeGrad Novi Sad je raspisao javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Reč je o meri iz Akcionog plana zapošljavanja za 2014. godinu, koji Grad Novi Sad donosi sa ciljem uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta, podsticanje preduzetništva i prilagođavanje obrazovnih programa potrebama tržišta rada. Ovom konkretnom merom, cilj nam je zapošljavanje kroz podsticanje preduzetništva, izjavio je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu i koja imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od najviše 300.000 dinara za otpočinjanje sopstvenog posla osnivanjem preduzetničke radnje ili privrednog društva, ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos. Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da registrovanu delatnost obavlja najmanje 12 meseci.

Za lica kojima se odobri subvencija za samozapošljavanje, Grad je Akcionim planom zapošljavanja za 2014. godinu predvideo i i edukaciju-mentorstvo u smislu pomoći u vođenju novootvorene radnje ili preduzeća, kao i stručne konsultacije u vezi sa samim poslovanjem, daljim razvojem i proširenjem delatnosti, kao i opstankom na tržištu, istakao je Goran Sečujski.

Sve potrebne informacije o javnom pozivu za samozapošljavanje mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu koja se nalazi u Rumenačkoj ulici 110a, telefonom na brojeve 021/452 414 i 021/6614 085, odnosno na internet sajtu Grada. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik