Epl kupuje pretraživač za preporuku knjiga "BukLemp"

Bez autora
Jul 29 2014

Američki informatički gigant Epl je "stavio šapu" na mladu američku platformu BukLemp, koja može da izvuče "DNK" određene knjige i napravi preporuku čitanja na osnovu semantičkih i leksičkih elemenata.BukLemp je u oblasti književnosti ono što je "Pandora" u oblasti muzike, jer pruža isti sistem za muzičke sadržaje, a to je ono što interesuje Epl. Veb sajt TekKranč je objavio da je američka kompanija ponudila za tu mladu firmu između 10 i 15 miliona dolara.

Epl kupuje pretraživač za preporuku knjiga "BukLemp"Američki informatički gigant Epl je "stavio šapu" na mladu američku platformu BukLemp, koja može da izvuče "DNK" određene knjige i napravi preporuku čitanja na osnovu semantičkih i leksičkih elemenata.

BukLemp je u oblasti književnosti ono što je "Pandora" u oblasti muzike, jer pruža isti sistem za muzičke sadržaje, a to je ono što interesuje Epl.

Veb sajt TekKranč je objavio da je američka kompanija ponudila za tu mladu firmu između 10 i 15 miliona dolara.

Njena tehnologija može da skenira katalog dovoljno detaljno da bi se utvrdile sličnosti između više književnih dela i na kraju dala preporuka čitaocu.

Uz pomoć te alatke, Epl bi mogao da pomogne korisnicima aplikacije za elektronske knjige "iBooks" da pronađu književna dela u skladu sa svojim očekivanjima, objavljeno je na veb sajtu pro.clubic.com.

Ovom kupovinom, Epl konkuriše američkoj kompaniji za elektronsku trgovinu "Amazon".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik