Kina: Osniva se fond od 16 milijardi dolara za električne automobile?

Bez autora
Aug 27 2014

Kina razmatra odvajanje čak 100 milijardi juana (16 milijardi dolara) državnih sredstava za osnivanje fonda u cilju podsticanja tražnje električnih automobila. Povećana državna potrošnja došla bi kao "vetar u leđa" proizvođačima takvih automobila koji se suočavaju sa zabrinutošću kupaca oko cene, pouzdanosti i pogodnosti električnih vozila, a nadovezala bi se i na druge napore Kine, najvećeg svetskog emitera ugljendioksida, da se izbori sa zagađenjem vazduha.U okviru nedavnih inicijativa zvaničnog Pekinga, kupci novih električnih i hibridnih vozila biće oslobođeni plaćanja poreza od sledećeg meseca, a svim vladinim službama naloženo je da u svoje zvanične vozne parkove uvrste i energetski efikasna vozila.

Kina razmatra odvajanje čak 100 milijardi juana (16 milijardi dolara) državnih sredstava za osnivanje fonda u cilju podsticanja tražnje električnih automobila, rekli su za Blumberg izvori upoznati sa situacijom.

Povećana državna potrošnja došla bi kao "vetar u leđa" proizvođačima takvih automobila koji se suočavaju sa zabrinutošću kupaca oko cene, pouzdanosti i pogodnosti električnih vozila, a nadovezala bi se i na druge napore Kine, najvećeg svetskog emitera ugljendioksida, da se izbori sa zagađenjem vazduha, piše Blumberg.

U okviru nedavnih inicijativa zvaničnog Pekinga, kupci novih električnih i hibridnih vozila biće oslobođeni plaćanja poreza od sledećeg meseca, a svim vladinim službama naloženo je da u svoje zvanične vozne parkove uvrste i energetski efikasna vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik