FTV i BHRT pustili testni digitalni signal

Bez autora
Sep 01 2014

U FBiH pri kraju je prva faza digitalizacije javnih RTV servisa, a montaža DVB-T UHF sistema na Humu je završena. Tokom prošle sedmice vršena su mjerenja signala i demonstracija rada opreme instalisane na Humu, a okončana je i testirana konfiguracija linkovske opreme u RTV domu u Sarajevu.Na lokacijama Planinica i Fortica u Mostaru završeno je postavljenje potrebne opreme na predajnicima nakon čega slijedi mjerenja i demonstracija rada DVB-T opreme u saradnji sa Javnim rtv servisom BiH.

FTV i BHRT pustili testni digitalni signalU FBiH pri kraju je prva faza digitalizacije javnih RTV servisa, a montaža DVB-T UHF sistema na Humu je završena.

Kako prenose agencije, tokom prošle sedmice vršena su mjerenja signala i demonstracija rada opreme instalisane na Humu, a okončana je i testirana konfiguracija linkovske opreme u RTV domu u Sarajevu.

Na lokacijama Planinica i Fortica u Mostaru završeno je postavljenje potrebne opreme na predajnicima nakon čega slijedi mjerenja i demonstracija rada DVB-T opreme u saradnji sa Javnim rtv servisom BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik