Intel predstavio prvi osmojezgarni desktop procesor

Bez autora
Sep 02 2014

Kompanija Intel predstavila je prvi osmojezgarni desktop procesor Intel Core i7-5960X Extreme Edition, ranije poznat pod imenom "Haswell-E", namenjen iskusnim korisnicima koji zahtevaju najbolje od računara.Za gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, Intelov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema ikada.

Intel predstavio prvi osmojezgarni desktop procesorKompanija Intel predstavila je prvi osmojezgarni desktop procesor Intel Core i7-5960X Extreme Edition, ranije poznat pod imenom "Haswell-E", namenjen iskusnim korisnicima koji zahtevaju najbolje od računara.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, za gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, Intelov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema ikada.

Novi i poboljšani Intel X99 čipset i snažne overclocking mogućnosti će entuzijastima dozvoliti da pripreme svoj sistem za maksimalne performanse.

Potpredsednica i generalna direktorka Intelove grupe Desktop client platform, Lisa Graf, kaže da im je velika čast što su u prilici da predstave novu fazu "unapređenog destkop računara" koju su najavili ranije ove godine.

"Ova serija proizvoda je namenjena onim entuzijastima koji traže od svojih sistema više nego bilo koji drugi korisnici, a nudimo im brzinu, jezgra, overclocking mogućnosti i sposobnosti platforme kakve su oni želeli", dodala je Graf.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik