Uspostavljanje stabilnog privrednog rasta od 2016. godine

Bez autora
Sep 24 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su najavljene mere štednje neophodne kako bi Srbija u dogledno vreme stabilizovala finansije i podstakla privredni rast.Vučić je istakao da su mere štednje tek mali deo planova za ekonomski oporavak, i izrazio očekivanje da će naša zemlja od 2016. godine uspostaviti stabilan privredni rast. On je ponovio da Srbija, i pored teške situacije u kojoj se nalazi, nije pred bankrotom jer Vlada odgovorno troši novac, uz ocenu da je usvajanje zakona o radu, privatizaciji i stečaju povratilo poverenje investitora i poverilaca.

Uspostavljanje stabilnog privrednog rasta od 2016. godinePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su najavljene mere štednje neophodne kako bi Srbija u dogledno vreme stabilizovala finansije i podstakla privredni rast.

Vučić je u intervjuu za briselski portal “EU tudej” istakao da su mere štednje tek mali deo planova za ekonomski oporavak, i izrazio očekivanje da će naša zemlja od 2016. godine uspostaviti stabilan privredni rast.

On je ponovio da Srbija, i pored teške situacije u kojoj se nalazi, nije pred bankrotom jer Vlada odgovorno troši novac, uz ocenu da je usvajanje zakona o radu, privatizaciji i stečaju povratilo poverenje investitora i poverilaca.

Premijer je podsetio na to da se Srbija sada zadužuje sa kamatnom stopom od 9,5 odsto, dok je ona ranije iznosila 13,9 odsto.

Naša zemlja, kako je naveo, ima veliki dug i visok deficit, ali su sada i kamate manje zbog toga što Vlada ozbiljno sprovodi reforme.

Vučić je ukazao na to da Srbija još mora da se zadužuje, uz napomenu da je plan Vlade da zaustavi taj trend do 2017. godine, smanji javni dug i svede fiskalni deficit na 3,2 odsto, a možda čak i na tri odsto.

On je izrazio nadu da će zajam Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji treba da bude odobren u oktobru, doprineti tome da Srbija postane privlačna zemlja za investitore.

Vlada čini sve kako bi zaštitila najugroženije kategorije građana, naglasio je premijer i podsetio na to da plate manje od 25.000 dinara neće biti dodatno oporezivane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik