Volkswagen investira 86 milijardi evra do 2020.

Bez autora
Nov 23 2014

Grupacija Volkswagen predstavila je petogodišnji plan investicija vrednih 85,6 milijardi evra, namenjen jačanju prisustva grupe na stranim tržištima i lansiranju novih, "čistijih" modela, ne odustajući od projekta smanjenja troškova.Veliki deo ovih ulaganja biće namenjen razvoju vozila s boljim karakteristikama u pogledu ekoloških zahteva. Nastavićemo da investiramo kako bismo postali automobilska kompanija koja u prvi plan stavlja ne samo rentabilnost, već i ekološke principe, uz razvoj najboljih i najčistijih vozila, izjavio je direktor grupacije Volskwagena, Martin Vinterkor.

Volkswagen investira 86 milijardi evra do 2020.Grupacija Volkswagen predstavila je petogodišnji plan investicija vrednih 85,6 milijardi evra, namenjen jačanju prisustva grupe na stranim tržištima i lansiranju novih, "čistijih" modela, ne odustajući od projekta smanjenja troškova.

Veliki deo ovih ulaganja biće namenjen razvoju vozila s boljim karakteristikama u pogledu ekoloških zahteva, navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

"Nastavićemo da investiramo kako bismo postali automobilska kompanija koja u prvi plan stavlja ne samo rentabilnost, već i ekološke principe, uz razvoj najboljih i najčistijih vozila", izjavio je direktor grupacije Volskwagena, Martin Vinterkor.

U saopštenju se dodaje da će 41,3 milijarde evra ići u razvoj SUV modela, modernizaciju lakih terenskih vozila, kao i u razvoj električnih vozila i onih sa hibridnim pogonom.

Kako je naglašeno, petogodišnji plan ulaganja ne remeti plan uštede koji između ostalog predviđa smanjenje troškova za grupacije do 2018. godine u iznosu od pet milijardi evra.

Rojters podseća da je Volksvagen grupa dosada odolevala evropskoj krizi u automobilskom sektoru, zahvaljujući, pre svega, dobrim rezultatima u Kini i Severnoj Americi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik